Áramlopás miatt mentek ki a rendőrök a VII. kerületi önkormányzathoz, lemondott egy DK-s

Bitcoint bányászhatott a hivatali árammal egy politikus.

Áramlopás miatt mentek ki a rendőrök a VII. kerületi önkormányzathoz, lemondott egy DK-s
Fotó: police.hu

Rendőrök jelentek meg pénteken a budapesti, VII. kerületi polgármesteri hivatalban, a Telex cikke szerint házkutatást tartottak. Az akcióról a hatóság annyit árult el, hogy lopás gyanúja miatt folytatnak eljárást.

A lapnak Bajkai István, volt fideszes alpolgármester, jelenlegi országgyűlési képviselő azt mondta,

“az egyik DK-s képviselő, Borka-Szász Tamás irodájában bitcoinbányát üzemeltettek a gépeken, a rendőrök több számítógépet lefoglaltak”.

Az ügyben később a DK közleményt adott ki, ebben azt írták, a rendőrök áramlopás miatt tartottak házkutatást. Azt is írták, az ügy érintettje Borka-Szász Tamás, a DK VII. kerületi önkormányzati képviselője „lehet”, aki azonnal lemondott mandátumáról és kilépett a pártból.

A bitcoin egy digitális valuta, melyet számítógépek különböző számítási feladatok révén „bányásznak”. Érdemi kitermeléséhez rendkívül nagy erőforrásokra és sok áramra van szükség, éppen ezért ma már csak hatalmas számítógép-farmok számára kifizetődő, vagy akkor, ha valaki olcsón, esetleg „ingyen” tud villamosenergiához jutni. 1 bitcoin (BTC) jelenleg kb. 3,5 millió forintot ér.

Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere kemény hangú posztban kommentálta Facebook-oldalán a történteket.

„Nem akarom eltúlozni, de alig kapok levegőt… Egy párttársam, akivel együtt dolgozunk tavaly nyár óta az önkormányzati kampányban, majd a választási győzelem után az önkormányzatban, csúnyán cserben hagyott. Vagy talán még ennél is erősebben kellene fogalmaznom. Elárult. (…) És akkor most a DK egyik tagja, egy önkormányzati képviselő áramot lop hivatali irodájában”

– írta, hozzátéve, „ordítani tudna”, hogy „mi az öreg ördögnek kell ilyen baromságot csinálni?”

Nehéz nap ez a mai. Nem akarom eltúlozni, de alig kapok levegőt… Egy párttársam, akivel együtt dolgozunk tavaly nyár óta…

Posted by Niedermüller Péter on Friday, October 16, 2020

Ezek is érdekelhetnek