Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Ők a legbefolyásosabb magyar nők a Forbes szerint

Elkészítette a legbefolyásosabb magyar nők 50-es listáját a Forbes; a lap üzlet, közélet, valamint kultúra és média témában rangsorolta a vezetőket.

Az üzleti lista élén második éve a Gránit Bank többségi tulajdonosa, elnök-vezérigazgatója, Hegedüs Éva áll. Második helyre a Volánbusz Zrt. vezére, Dávid Ilona került, a harmadik helyet a Spar ügyvezető igazgatója, Heiszler Gabriella foglalja le.

Új név a listán – hetedik helyen – Mészáros Lőrinc lánya, Mészáros Beatrix, aki 2017-ben került a Mészáros-cégbirodalom zászlóshajójának, az Opus Global Nyrt. élére.

A lista tizenkettedik helyén Ungár Anna, Schmidt Mária lánya található, aki a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. résztulajdonosa, igazgatótanácsi elnöke, meghatározó szereplője az ingatlanpiacnak.

A közéleti listát Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselő vezeti. A második hely Orbán Ráhelé, Orbán Viktor lányáé, aki két helyet lépett előre a tavalyi rangsorhoz képest.

Orbán Ráhelt többen úgy jellemezték a lapnak, hogy „a turizmus- és divatszektor mögötti láthatatlan kéz”. A Forbes megjegyzi, besorolásnál szempont volt, hogy férje, Tiborcz István üzleti befolyása is végső soron neki köszönhető. A szekció harmadik helyezettjének Varga Judit igazságügyi minisztert tette a szaklap.

A tavalyi első helyezett Bártfai-Máger Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a negyedik helyre csúszott vissza, Lévai Anikó, Orbán Viktor felesége pedig a hatodik helyen áll. Őt Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára, az Európai Parlament alelnöke követi, utána pedig Tüttő Kata, Budapest városüzemeltetési főpolgármester-helyettesének, az MSZP elnökségi tagjának neve olvasható.

A kultúra szekcióban Kolosi Beáta, a Líra Könyv Zrt. vezérigazgatója az éllovas, megelőzve Havas Ágnest, a Magyar Nemzeti Filmalap igazgatóját. Új szereplőként, a kilencedik helyen található Mécs Mónika, aki producere volt a Testről és lélekről, az Oscar tízes listájáig jutott Akik maradtak és a Feleségem története című filmeknek is.

A média rangsort továbbra is Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója vezeti. A második Halkó Gabriella, a TV2 gazdasági és stratégiai igazgatója, a harmadik D. Tóth Kriszta, a WMN alapító tulajdonosa.

Új szereplő Lipták Tímea, aki Mészáros Kinga távozása óta a legmagasabb szinten lévő nő a Central Médiánál – magazinüzletág-igazgató, a vezetői testület tagja, emellett a Nemzeti Olvasottság Kutatás (NOK) Felügyelő Testületének tagja. Tizedik helyre Rajki Annamária került fel, aki a Magyar Telekom Nyrt. TV és entertainment-igazgatójaként a szolgáltató csatornakiosztásáról dönt – áll a cikkben.

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten