Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Belső levelek szivárogtak ki a magyar „közmédia” működéséről

Az utasítások szerint még Greta Thunbergről is csak előzetes engedéllyel írhatnak.

A Politico nemzetközi gazdasági lap a birtokába jutott dokumentumok alapján arról ír, hogy a magyar közmédia dolgozóinak több téma kapcsán is engedélyt kell kérniük bizonyos anyagok összeállításához.

Ilyen veszélyes téma például a 17 éves klímaváltozás-aktivista, Greta Thunberg, valamint az uniós politika, az egyházi ügyek,

az Amnesty International és a Human Rights Watch szervezetek említése pedig egyenesen tiltólistán van.

A lapnak név nélkül nyilatkozó propaganda-dolgozók elmondása szerint maguk sem tudják, hogy ki bólint rá „odafönt” az anyagokra. Az egyik nyilatkozó azt mondta, neki a szerkesztője jelezte, hogy az anyaga nem mehet át; ezekre az esetekre állítólag a “harctéren elesett” kifejezéssel szoktak utalni.

A Politico kereste az eljárással kapcsolatban az MTVA-t és a Duna Médiaszolgáltatót is, választ azonban nem kapott a lap.

Nem ez az első, hogy az eredetileg „közmédiának” szánt állami propaganda-gépezet működési módszereiről információk szivárognak ki: korábban Dévényi István, a közmédia egykori munkatársa, az MTI egyik volt főszerkesztője posztolt arról, hogy egy értekezleten bejelentették, mostantól az ellenzék csak akkor kaphat nyilvánosságot, ha már megérkezett a Fidesz reakciója, a hírben pedig a kormánypárt reakciójának kell előrébb szerepelnie.

Balogh Krisztina volt köztévés riporter pedig 2019 őszén borította a bilit, amikor egy interjúban elismerte, elvárás volt, hogy nevetséges színben tüntessék fel a baloldali politikusokat, kulturális műsorok szerkesztése közben is migránsozást vártak tőle, a kormánykritikus közéleti szereplők pedig még életmód-témákban sem szólalhattak meg.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz