Perrel fenyegeti az MTVA a kitálaló volt köztévést, erre a válaszra nem számítottak

Ügyvédein keresztül szólította fel Balogh Krisztina volt köztévés riportert az MTVA, hogy kérjen bocsánatot, amiért idén nyáron szerintük megsértette a szervezet „jó hírnevét”, amikor kitálalt arról, hogyan működik az orbánista propagandamédia.

Balogh 2016 tavaszától 2018 végéig volt közmédiás riporter. Távozása után egy interjúban többek közt elmesélte,

elvárás volt, hogy nevetséges színben tüntessék fel a baloldali politikusokat,

kulturális műsorok szerkesztése közben is migránsozást vártak tőle, a kormánykritikus közéleti szereplők pedig még életmód-témákban sem szólalhattak meg.

Ilyen előzmények után nyúlt utána Baloghnak az MTVA, figyelmeztetve, hogy szerződésében vállalta: a munkaviszony megszűnését követően sem tesz a másik felet sértő nyilatkozatot, kijelentést.

A 444.hu cikke szerint most magánlevélben várnak bocsánatkérést Baloghtól a propagandisták, egyúttal közölve: ha nem fejezi be az állítólagos jogsértéseket,

„az MTVA mint volt munkáltatója minden szükséges jogi lépést megtesz annak érdekében, ami a jó hírnevén esett csorba kiküszöböléséhez, valamint megőrzésre köteles üzleti, üzemi és egyéb adatok nyilvánosságra hozása miatt a munkáltatóra nézve hátrányos következmények sérelme megállapításához, kiküszöböléséhez, valamint szankcionálásához szükségesek”.

Balogh Krisztina a fentiek kapcsán némi iróniával többek között azt írta Papp Dánielnek, az MTVA hírhamisító vezérigazgatójának:

„Elismeréssel kell adóznom kollégáim fáradhatatlan oknyomozó tevékenységéért, amellyel részletesen bemutatták és felgöngyölítették az olyan korrupciógyanús történeteket, mint a trafikmutyi, a Microsoft-botrány vagy az Elios-ügy. A közszolgálatiság mércéje szerint feltárták azt is, hogy miből gazdagodott meg hirtelen a miniszterelnök egykori gázszerelője, Mészáros Lőrinc, vagy veje, Tiborcz István. (…) Az M1 méltán említhető egy lapon a közismerten független, nemzetközi tekintetben mértékadó észak-koreai, venezuelai és szaúd-arábiai közszolgálati csatornákkal. Tanúsíthatom, hogy az MTVA-nál töltött időszakban sosem szembesültem teljes cenzúrával, hiszen mindig szabadon írhattam le azokat a tényeket, amelyek a kormány mondanivalóját alátámasztják.”

Hozzátette, annyira őszintén kér bocsánatot a cégtől, mint amilyen őszintén az MTVA igyekszik betartani a közszolgálatiság alapelveit.

Kapcsolódó hírek