Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Gyurcsány: ha az ellenzék összefog, akkor győzni fog

Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén.
Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke és a párt politikusai is a teljes ellenzéki összefogás mellett emeltek szót a DK vasárnapi, budapesti tisztújító kongresszusán. A pártelnök beszédében úgy fogalmazott:

egyszerű a képlet, ha az ellenzék összefog, akkor győzni fognak 2022-ben.

Elmondta, hogy az elmúlt napokban internetes felmérést végeztek, a több mint 108 ezer válaszadó 93 százaléka azt felelte, hogy teljes ellenzéki egységre van szükség. Az emberek azt mondják, hogy egy miniszterelnök-jelölt és egy közös lista kell, valamint mindenütt közös egyéni jelölteket kell állítani – jelentette ki.

Gyurcsány Ferenc szerint közös akaratból közös lista, közös listából közös győzelem, közös győzelemből pedig közös Magyarország lesz.

Az előző évet értékelve azt mondta, a magyar kormánynak nem sikerült elérnie, hogy többségbe kerüljenek az EU-t „szétszedni” akaró erők.

Megrepedt az, a kormányfő által centrális erőtérnek hívott hatalmi szerkezet is, amely az elmúlt tíz évben fenntartotta a magyarországi „rezsimet”

– mondta. Átrendeződött az ellenzéki térfél is – folytatta -, korábbi, nagyobb, befolyásosabb pártok erejüket vesztették, egykoron kevesebb erőt képviselő pártok pedig mára nagyobb szavazói támogatást szereztek.

Gyurcsány Ferenc azt mondta: sok jel szerint a DK az ellenzék legnagyobb pártja. Az ellenzék vezető ereje azonban nem egyik vagy másik párt, hanem az a közös szándék, hogy az országot újra európai köztársasággá és demokráciává tegyék.

Vasárnap délután a kongresszus résztvevői a DK alelnökeit, elnökségi tagjait és etikai bizottságát választják meg. Gyurcsány Ferencet, a DK elnökét már február közepén újraválasztották egy elektronikus szavazáson. Akkor a pártelnök egyedül vállalta a jelöltséget és a voksok 97,4 százalékát kapta meg.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten