182 néző lézengett a 11 ezres stadionban az Újpest-Felcsút NBI-es meccsen

182 néző lézengett a 11 ezres stadionban az Újpest-Felcsút NBI-es meccsen
Fotó: Flickr/Puskás Akadémia

A zárt kapus mérkőzéseket nem számítva valószínűleg negatív nézőcsúcs született a szombati, Zalaegerszegen rendezett Újpest-Felcsút találkozón.

A 444.hu fociblogja szúrta ki, hogy a meccsnek helyet adó 11 ezer fős stadionban mindössze 182 fő volt, és ez ráadásul a „hivatalos nézőszám”, tehát a valóság minden bizonnyal még ennél is siralmasabb lehet.

Hiba na, nagyon jó helyre kerültek a magyar labdarúgásba ölt közpénzmilliárdok.

A dologhoz hozzátartozik, hogy a 182 néző egyébként úgy jött össze, hogy az Újpest pályáját az MLSZ játékra alkalmatlannak találta, ezért a lila-fehérek számára – bár közelebbi stadionoknál is érdeklődtek – az egyetlen opció a 200 kilométerre lévő zalaegerszegi pálya maradt. Ráadásul az újpesti ultrák továbbra is bojkottálják a meccseket a két és fél éve tartó címervita miatt. A „Puskás Akadémia” néven futó felcsúti csapatnak pedig 15-20 szurkolója jár rendszeresen idegenbeli meccsekre.

A forduló többi találkozóján sem voltak tömött lelátók: a Ferencváros-DVSC meccset (ezt hivatalosan 8579-en látták a helyszínen) leszámítva 2000-2500 fő volt kíváncsi a magyar NBI mérkőzéseire szombaton.

Kapcsolódó hírek