Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Aggasztó a koronavírus-helyzet Iránban: halálosabb, mint hitték, és fiatal áldozatok is vannak

Irán vált a Kínából indult koronavírus-járvány új gócpontjává. Az ázsiai országban már legalább 210 embert halt meg a fertőzés következtében – írja a hvg.hu.

A vírust már hét magas rangú iráni politikusnál is kimutatták, köztük van a nőügyekért felelős Maszumeh Ebtekar alelnök is. Helyi források szerint a húszas éveinek elején járó Elham Seihi, a női fociválogatott tagja belehalt a koronavírus-fertőzésbe.

Bár az iráni rezsim erősen kozmetikázza az adatokat, és hivatalosan csak harminc halottról beszélnek, a helyi kórházi források pénteken este 210 halálos áldozatról számoltak be a BBC-nek.

A hvg.hu megjegyzi, az ország egészségügyi ellátórendszere romokban hever – részben a perzsa állam atomprogramja miatt érvényben lévő szankciók miatt – s mivel nincs elég tesztelő eszköz, illetve egyéb orvosi felszerelés, a betegek nagyobb része be sem kerül az ellátásba.

Ha valaki mégis olyan „szerencsés”, hogy kórházba kerül, akkor azzal szembesülhet, hogy nincs elég hely az intenzív osztályokon, illetve a fertőzötteket elkülönítő intézményekben. A vírusölő szerekből sincs elég. Az egyik vezető teheráni kórház orvosa azt mondta, valódi járvány tombol, amely az összes országrészben megjelent.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz