Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Megmutatták a nyilvánosságnak a „nem kormánygép” katonai szállítógépeket

Elképesztő a luxus a Panamában, Dubajban is megfordult katonai repülők belsejében.

Bőrfotelek, arany színű háttámla-állító, arany színű biztonságiöv-csat, minőségi faburkolat a könyöklőnél, süppedős szőnyeg a padlón

– ilyen „puritán” annak a 2018-ban, a Magyar Honvédség által vásárolt Dassau Falcon 7X típusú honvédségi gépnek a belseje, mely a szintén honvédségi Airbus 319-essel egyetemben Panabában, Dubajban és a Kanári-szigeteken is megfordult tavaly.

A gépeket tegnap mutatták meg a sajtónak a kecskeméti repülőbázison, ahol kihelyezett ülést tartott a honvédelmi és rendészeti bizottság.

Az RTL Híradó riportja felidézi Simicskó István korábbi honvédelmi miniszter szavait, aki még a gépek beszerzésekor arról magyarázott, azok nem kormánygépek, mert a magyar honvédség fogja őket használni.

A csütörtöki kihelyezett ülésen Benkő Tibor honvédelmi miniszter ehhez képest már azt mondta, hogy a gépeket nem csak a honvédség, hanem a magyar kormány is használja, „mintegy tíz százalékban”.

Ebben egyébként nagy újdongás nincs is, az Orbán Viktor utazásait megörökítő fotókból régóta tudni lehetett, hogy a „nem kormánygépek” furikázzák a miniszterelnököt a külföldi útjaira.