Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Hatástalan kézfertőtlenítő szert terítettek országszerte

Nem rendelkezik megfelelő fertőtlenítő hatással egy olyan kézfertőtlenítő szer, amelyből számos szervezethez, intézményhez is került – derítette ki a 24.hu, az értesülést a kormányhivatal is megerősítette.

„A glady-SEPT higiénés kéztisztító és fertőtlenítő koncentrátum elnevezésű termék forgalomba hozatali engedélyét a Kecskeméti Járási Hivatal eljárását követően az országos tiszti főorvos visszavonta, valamint elrendelte az érintett termékek forgalomból való kivonását is, mivel a termék nem rendelkezik a tőle elvárt fertőtlenítő hatással, ezért annak kézfertőtlenítő szerként történő felhasználása jelentős járványügyi és közegészségügyi kockázatot jelent”

– idézte a lap a kormányhivatal sorait a fertőtlenítőt illetően. Megjegyzik, a szerből, melyet a Gladiolus Kft. forgalmaz,

  • került több nagyváros önkormányzatához és városi cégeihez;
  • a MÁV-hoz, és a Magyar Közúthoz;
  • de ilyen kaptak az állami/önkormányzati kézben levő busztársaságok és víziközmű szolgáltatók beszerzéseit intéző vállalatok is;
  • is jutott belőle Budapest Főpolgármesteri Hivatalához;
  • továbbá webáruházakban is megvásárolható volt.

A 24.hu megkereste a Gladiolus Kft. tulajdonosát, Bajáki Edét, aki azt monda, nem tud róla, hogy bármi gond lenne a termékkel. A kormányhivatal állítására Bajáki azt közölte:

„Nem tagadok semmit, de nem is állítok semmit, mert fogalmam sincs, hogy a kormányhivatalnak milyen részegységei vannak. Volt már olyan a cégem történetében, hogy egy laboreredmény nem hozta a kívánt eredményt. Na most, ebből messzemenő következtetést levonni még nem szoktam.”

A 24.hu cikke szerint azonban a tulajdonosnak a beszélgetés időpontjában tudnia kellett róla, hogy gond lehet a termékkel, mivel egy cég korábban már jelezte a szóban forgó termék kapcsán a problémát, valamint azok visszagyűjtése iránti igényét.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz