Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Horvátországban és Ausztriában is megjelent a koronavírus

A legfrissebb hírek szerint Ausztriában és Horvátországban is kimutatták a koronavírust, az osztrákoknál két főnél biztos a kórokozó jelenléte, a horvátoknál egy fiatal férfi érintett.

Az ausztriai Tirolban két 24 éves, Lombardiából származó olasz állampolgárnál mutatták ki a fertőzést – írja a 24.hu az ORF híradására hivatkozva. A két beteg Innsbruckban él, önként keresték fel az orvost, mikor észlelték a tüneteket. Jelenleg az innsbrucki klinikán kezelik őket, nincsenek súlyos állapotban. A hatóságok megpróbálják felvenni a kapcsolatot azokkal, akik érintkezhettek a betegekkel.

Linzben is találtak egy koronavírus-gyanús esetet, egy 55 éves férfi, miután hazatért olaszországi útjáról, a vírusra jellemző tüneteket észlelt magán. Hogy valóban fertőzött-e, egyelőre nem tudni.

Milánóban járt a horvát beteg

Arról, hogy Horvátországban is kimutatták a koronavírust, Andrej Plenkovic horvát kormányfő beszélt kedden, a koronavírussal foglalkozó válságstáb zágrábi ülését követően. Mint mondta,

az első fertőzött egy fiatal férfi, aki február 19-21. között Milánóban tartózkodott.

Vili Beros horvát egészségügyi miniszter a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a férfit jelenleg egy zágrábi kórház fertőzőosztályán tartják karanténban, az állapota kielégítő.