Elfogták és börtönbe vitték Orbán Viktor egykori vendéglátóját

Elfogatóparancsot adtak ki kedden a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. korábbi igazgatója, Bocskai Péter ellen, akit még 2018 novemberében ítélt jogerősen két év letöltendő börtönbüntetésre a bíróság.

Mint korábban a Hírek Ma is megírta, a folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt jogerősen szabadságveszésre ítélt Bocskai nem vonult börtönbe „megromlott egészségi állapotára” hivatkozva.

A volt városi cégvezetőnél a 2014-es országgyűlési választás előtt Orbán Viktor is vendégeskedett, az erről készült videó azóta is elérhető a miniszterelnök Facebook-oldalán.

Az újabb fejleményről most a 24.hu számolt be. Eszerint a BVOP február 18-án kérelmezte a Nyíregyházi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírójától az elfogatóparancs kibocsátását Bocskai Péterrel szemben.

A bíró kiadta a parancsot, ami alapján el is fogták a férfit. Ezután a bíróság intézkedett beutalásáról a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe.

Kapcsolódó hírek