Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Megromlott egészsége miatt nem ment börtönbe a volt cégvezető, akinél Orbán is vendégeskedett

Harta ViktorHarta Viktor

2018 novemberében jogerősen két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. korábbi igazgatóját, Bocskai Pétert, az egykori vezető azonban a 24.hu értesülései szerint azóta sem vonult börtönbe.

A lap felidézi, a vádirat szerint Bocskai – akit a 2014-es kampányban még Orbán Viktor is „váratlanul” meglátogatott – az önkormányzati tulajdonú cég vezetőjeként olyan vállalkozási szerződést kötött, amelyről a bíróság szerint tudta, hogy nem lesz mögötte teljesítés,

az ügylettel közel 33 millió forint kárt okoztak az önkormányzati cégnek.

Megromlott az egészsége

Bocskait ezért a Debreceni Ítélőtábla 2018 novemberében folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt jogerősen két év börtönbüntetésre és két év közügyektől való eltiltásra ítélte.

Úgy tudni, a volt vezetőnek, az ítélet után „megromlott az egészségügyi állapota”, és 2019. február 22-ig haladékot kért a börtönbe vonulást illetően. Ezt megpróbálta meghosszabbítani, de a bíróság elutasította a kérelmét, és tavaly március 28-án elrendelték a büntetés végrehajtását.

Bocskai ekkor egy beadványt nyújtott be, miszerint kezelés alatt áll, és időközben beadott még egy halasztási kérelmet, de azt el sem bírálta a bíróság. A 24.hu cikke szerint próbálkozott perújítással is, de azok sem voltak sikeresek. 2019 augusztusában egészségi okokra kegyelmet is kért, ez jelenleg elbírálás alatt van.

Közben a BVOP 2020. március 3-ával ismét elrendelte Bocskai büntetésének megkezdését, amire válaszul a férfi beadványában azt közölte, hogy orvosi kezelése miatt csak március 4-én tud bevonulni.

Ez a 24.hu szerint arra utal, hogy nem sikerült felfüggesztetnie a büntetés végrehajtását, és másfél év elteltével végre megkezdi annak letöltését. Hogy mégis miként sikerült eddig elodázni a börtönbe vonulást, azt nem sikerült kideríteni.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Orbán Viktor bejelentette, hogy dolgozik a kormány

Orbán a Facebookon hajrá magyarokozik, miközben Budapesten a lemondásáért tüntetnek

Nagy baleset a 36-os úton Nyíregyházánál, helikopter is érkezett

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter