Megromlott egészsége miatt nem ment börtönbe a volt cégvezető, akinél Orbán is vendégeskedett

2018 novemberében jogerősen két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. korábbi igazgatóját, Bocskai Pétert, az egykori vezető azonban a 24.hu értesülései szerint azóta sem vonult börtönbe.

A lap felidézi, a vádirat szerint Bocskai – akit a 2014-es kampányban még Orbán Viktor is „váratlanul” meglátogatott – az önkormányzati tulajdonú cég vezetőjeként olyan vállalkozási szerződést kötött, amelyről a bíróság szerint tudta, hogy nem lesz mögötte teljesítés,

az ügylettel közel 33 millió forint kárt okoztak az önkormányzati cégnek.

Megromlott az egészsége

Bocskait ezért a Debreceni Ítélőtábla 2018 novemberében folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt jogerősen két év börtönbüntetésre és két év közügyektől való eltiltásra ítélte.

Úgy tudni, a volt vezetőnek, az ítélet után „megromlott az egészségügyi állapota”, és 2019. február 22-ig haladékot kért a börtönbe vonulást illetően. Ezt megpróbálta meghosszabbítani, de a bíróság elutasította a kérelmét, és tavaly március 28-án elrendelték a büntetés végrehajtását.

Bocskai ekkor egy beadványt nyújtott be, miszerint kezelés alatt áll, és időközben beadott még egy halasztási kérelmet, de azt el sem bírálta a bíróság. A 24.hu cikke szerint próbálkozott perújítással is, de azok sem voltak sikeresek. 2019 augusztusában egészségi okokra kegyelmet is kért, ez jelenleg elbírálás alatt van.

Közben a BVOP 2020. március 3-ával ismét elrendelte Bocskai büntetésének megkezdését, amire válaszul a férfi beadványában azt közölte, hogy orvosi kezelése miatt csak március 4-én tud bevonulni.

Ez a 24.hu szerint arra utal, hogy nem sikerült felfüggesztetnie a büntetés végrehajtását, és másfél év elteltével végre megkezdi annak letöltését. Hogy mégis miként sikerült eddig elodázni a börtönbe vonulást, azt nem sikerült kideríteni.

Kapcsolódó hírek