Beadták a törvénymódosítást, hogy praktizálhasson is Győr új, fideszes polgármestere

Gulyás Gergely, Böröcz László, Bajkai István és Nacsa Lőrinc beadták az önkormányzati törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot, melynek értelmében a szexbotrányba belebukott Borkai Zsoltot váltó Dézsi Csaba András a polgármesterség mellett orvosként is tevékenykedhet Győrben.

A hvg.hu cikke emlékeztet: a jelenlegi szabályozás szerint a fideszes Dézsi nem tölthette volna be egyszerre a városvezetői tisztséget és a helyi kórház osztályvezető főorvosi pozícióját, az egészségügyi dolgozók ugyanis nem lehetnek polgármesterek. (A törvény eddig úgy szólt, hogy a 3000 főnél nagyobb települések polgármestere csak tudományos vagy művészeti munkát folytathat, mostantól azonban engedik az egészségügyi munkát is.)

A módosítás értelmében azonban a továbbiakban önkormányzati képviselők már lehetnek állami alapítású vagy állami tulajdonú cégek felügyelőbizottságának vagy ügyvezetésének tagjai, és önkormányzati cégek tagjaivá is válhatnak, amennyiben a társaság legfőbb szerve a képviselő-testület.

Emlékezetes, a közelmúltban a 22 évesen helyettes államtitkárrá lett Rácz Zsófiához igazították a törvényt. Korábban ugyanis diploma kellett ehhez a pozícióhoz, de egy módosítás értelmében mostantól a hallgatói jogviszony is megteszi.

Kapcsolódó hírek