Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Kecskeméti tragédia: a nagymama vezette az autót, melyet letarolt a vonat

Vonattal ütközött személygépkocsi kettészakadt maradványai egy kecskeméti vasúti átkelőhelynél 2020. február 16-án. Az autó két utasa a helyszínen életét vesztette.
Vonattal ütközött személygépkocsi kettészakadt maradványai egy kecskeméti vasúti átkelőhelynél 2020. február 16-án. Az autó két utasa a helyszínen életét vesztette. Fotó: MTI/Donka Ferenc

Bevásárolni indult vasárnap reggel nagyanyjukkal az a két kislány, akik egy vasúti átjáróban halálos balesetet szenvedtek Kecskemét és Katonatelep között.

A Bors úgy tudja, a 62 éves nő egy régi típusú Suzukit vezetett, mellyel korábbi beszámolók szerint a tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre, ahol összeütközött a Budapestre tartó, 100-120-szal robogó Hírős IC-vel. A kereszteződésben csak fénysorompó van, de az a MÁV tájékoztatása szerint jól működött a baleset idején.

A nagymama saját lábán szállt ki a roncsból, és sikoltozva szólítgatta a hátsó ülésen utazó 8 és 11 éves lányokat, akik azonnal meghaltak az ütközéskor.

A Blikk információi szerint a lányok nyolcan voltak testvérek, anyjuk összeomlott a tragédia hatására.

„A jelenlegi párom látta a szörnyű baleset hírét az interneten, már akkor rossz érzésem volt. Hívtam a volt férjem, hogy minden rendben van-e, de megszólalni sem tudott, a háttérben pedig hallottam a szirénákat. Rögtön tudtam, hogy nagy a baj”

– nyilatkozta a lapnak az anyuka. Hozzátette, nem érti, miért nem ment a lányokkal az apjuk, a nagymama ugyanis állítása szerint legalább tíz éve nem vezetett, most szerezte vissza a jogosítványát.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten