Elborzadt az érdi kézilabdás fizetések láttán a város polgármestere

Csőzik László, Érd ellenzéki összefogással megválasztott polgármestere.
Csőzik László, Érd ellenzéki összefogással megválasztott polgármestere. Fotó: Facebook/Csőzik László

A Facebookon jelentette be Érd polgármestere, hogy a városvezetés nem hajlandó tovább finanszírozni a helyi női kézilabdacsapat horribilis működési és bérköltségeit – vette észre a hvg.hu.

Az őszi választáson a fideszes elődjét leváltó Csőzik László a döntést azzal indokolja, hogy bár óriási teljesítmény volt, amit a lányok elértek, de a város

„csak tavaly 400 milliót költött a csapatra, az idei finanszírozási igény viszont már 700 millió lenne”.

A Sport Kft. eddig 1 milliárd forint veszteséget termelt, az adófizetők pénzéből a részére nyújtott, eddig vissza nem fizetett tagi kölcsön összege pedig szintén 1 milliárd – írja. A polgármester inkább az utak és a járdák fejlesztésére fordítana több pénzt, a látvány-kézilabda helyett pedig a jövőben az utánpótlás erősítésére költene nagyobb összeget.

Óriási teljesítmény volt, amit a lányok és edzőik eddig elértek, de a város csak tavaly 400 milliót költött a csapatra,…

Posted by Csőzik László on Saturday, February 15, 2020

Csőzik bejegyzése heves vitát váltott ki, volt, aki üdvözölte a döntést, mások az érdi kézilabda halálát rebesgetik. A bejegyzés alatti kommentekből az is kiderül, hogy a polgármester – ahogy ő fogalmaz – elborzadt a kézilabdacsapat gazdálkodásától: úgy tudja, a csapatnál közel 2 milliós havi juttatások is előfordulnak. Szerinte ezt más város sem engedhetné meg magának, nemhogy Érd.

„Sárban, porban járunk, miközben évi félmilliárd ment látványsportra közpénzből. Ha ezt átvállalná egy szponzor, az más helyzet lenne”

– fogalmaz a polgármester.

Kapcsolódó hírek