Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Palkovics minisztériuma aggódik a Valentin-napozókért, közleményt adtak ki

„Február 14-ére a kereskedelem is akciókkal, kedvezményes ajánlatokkal készül, minden eladó, ami piros, rózsaszín vagy szív alakú; a szerelmesek virággal, édességgel vagy akár élményt ajándékozva, belépőjegyekkel lepik meg párjukat”

– kezdődik az Innovációs és Technológiai Minisztérium szokatlanul bárgyú, iskolai fogalmazásra hajazó közleménye, hogy aztán gyorsan az asztalra csapjon:

„felfokozott érzelmi állapotban is érdemes tisztában lenniük a gyakori kockázatokkal és panaszkezelési lehetőségeikkel”.

Mármint a szerelemeseknek, mert hogy Palkovics László minisztériuma és a fogyasztóvédelmi hatóság nekik készített fontos összefoglalót a jeles nap alkalmából:

  • Ha a csomagolást már felbontottuk, a gyorsan romlandó termékek, például virágcsokrok megvásárlásától nem állhatunk el online rendelés esetén sem.
  • Ahogy mindig, Valentin-napkor is érdemes elkerülni azokat a webáruházakat, applikációkat, amelyeken nem találhatók információk az eladó elérhetőségeiről és fizikai címéről, helyettük csak mobiltelefonszám, privát e-mail cím, kapcsolati űrlap szerepel.
  • Az ajándék vásárlásnál, amely történhet akár interneten keresztül, akár hagyományos úton, a kapott blokkot, számlát minden esetben érdemes megőrizni, hogy ha a későbbiekben probléma merülne fel a termékkel, a vásárló tudjon élni szavatossági jogaival. Az online vásárlások előtt segítséget nyújt a jogsertowebaruhazak.kormany.hu adatbázis, ahol a korábban nem megfelelő működésen ért honlapokról lehet tájékozódni, de feltüntetik azt is, ha a webáruház már jogkövető módon üzemel.
  • A tájékoztatás szerint koncertre vagy előadásra szóló jegy, belépő ajándékozása előtt feltétlenül ellenőrizni kell, hogy tényleg létezik-e a program, amire a vásárló el szeretne jutni.

Felhívják továbbá a figyelmet, hogy a szerelmesek ünnepének közeledtével nő az online társkeresők forgalma is. Ezek kapcsán hiányosságként leginkább az szokott felmerülni, hogy a regisztrációt és díjfizetést követően nem érkezik számla vagy az elállásról nem érkezik visszajelzés.

Fontos a feliratkozás előtt elolvasni az általános szerződési feltételeket, hogy mindenki tisztában legyen az igénybevétel költségeivel – figyelmeztetnek. A tapasztalatok alapján a regisztráció jellemzően ingyenes, de több esetben azután minden további szolgáltatásért, például akár a beérkező üzenetek elolvasásáért is, már fizetni kell.

Megjegyzik, ha mégis valamilyen probléma adódna a Valentin-napból, még mindig fordulhat a vásárló a kormányhivatalhoz és a békéltető testületekhez.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium fokozott erőfeszítésekkel, célzott ellenőrzésekkel védi a fogyasztókat és a jogkövető vállalkozásokat 2020-ban is

– nyugtatnak meg végül mindenkit a közleményében.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz