Kiderült, mikor jön a legújabb nemzeti konzultáció

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken az M1 propagandaadón arról beszélt, március közepén várható az új nemzeti konzultáció, amelyben a gyöngyöspatai romák kártérítési ügyével, a győri gyermekgyilkossággal kapcsolatos eljárással, a „börtönbiznisszel”, valamint a bírók függetlenségével kapcsolatban tesznek fel kérdéseket.

Arról, hogy újra felpörög a konzultációnak nevezett közpénzégetős agymosoda, Orbán Viktor beszélt először a januári Kormányinfón, majd legutóbb Balatonfüreden.

Orbán Balázs szerint egyelőre még a „kérdések” véglegesítésén dolgoznak, a konzultációt online és papír alapon is ki lehet majd tölteni. Bizonyos, ezekhez a témakörökhöz kapcsoló törvénymódosítások már a tavaszi ülésszakon is születhetnek.

Hangsúlyozta: a kormány álláspontja határozott ezekben a kérdésekben, de szüksége van a társadalom támogatására ahhoz, hogy a meggyőződését képviselhesse hazai ellenzéki vagy nemzetközi szereplők, bírói fórumok, EU-s intézmények részéről érkező esetleges támadás esetén. Mint mondta, az eddigi nemzeti konzultációk megerősítők voltak,

szerinte a többség a következő konzultációban is egyet fog érteni a kormánnyal.

A kormány büszke a nemzeti konzultációra, és minden jobboldali, konzervatív, kereszténydemokrata szövetségesének ajánlja, mert a konzultáció azt mutatja, hogy a kormány odafigyel a választópolgárok véleményére – mesélte Orbán Balázs.

Kapcsolódó hírek