Kigyulladt és beomlott a révfülöpi kilátó

A lángoló révfülöpi kilátó 2020. február 13-án.
A lángoló révfülöpi kilátó 2020. február 13-án. Fotó: Facebook/Varga Norbert/Badacsonytomaj Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Tűzeset miatt beomlott a révfülöpi Fülöp-hegyen lévő kilátó csütörtök hajnalban.

A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint a kilátó kigyulladt, és az épület belső csigalépcsője, valamint a teteje égett teljes terjedelmében. A tűzoltók az oltás mellett a kilátó kőből épített szerkezetét, valamint a környező füves, fás területet is védték vízsugarakkal. A munkálatok közben a torony fából épített része beomlott.

Leégett a révfülöpi kilátóCsütörtök hajnalban kigyulladt a kilátó Révfülöpön, a Fülöp-hegyen. Az épület belső…

Posted by BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság on Wednesday, February 12, 2020

Villámcsapás okozhatta

Kondor Géza, Révfülöp független polgármestere az MTI-nek arról beszélt, villámcsapás miatt gyulladhatott ki, és égett le a Fülöp-hegyi Milleniumi kilátó faszerkezete.

A közel 22 méter magas kilátót az ezredfordulón építtette az önkormányzat; volt rajta villámhárító és biztosítás is kötöttek rá.

Kondor szerint az éjszaka februárra nem jellemző dörgésekkel kísért vihar volt a térségben és a tűzoltók feltételezése szerint villámcsapás okozhatta a tüzet a kilátóban. A polgármester közölte, nagy civil összefogás van kibontakozóban a településen, hogy mielőbb újra látogatható legyen kilátó.

Kapcsolódó hírek