Rálőttek a DK irodájára Újbudán

A DK szóvivőjének közlése szerint szerdán egy ismeretlen rálőtt a Demokratikus Koalíció újbudai irodájára. A rendőrség szerint ugyanakkor a helyszínen talált mintegy két centiméter átmérőjű fém golyókat „vélhetően nem tűzfegyverből” lőtték ki.

Az ellenzéki párt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Barkóczi Balázs azt mondta, hogy a támadás során az irodán több lyuk keletkezett, az épület ablaka is betört. Az irodában az eset idején senki sem tartózkodott, így személyi sérülés nem történt.

Döglött patkányt már küldtek nekünk pár héttel ezelőtt, fenyegetéseket minden nap kapnak a politikusaink a Facebook-on,…

Posted by Demokratikus Koalíció on Thursday, February 13, 2020

Úgy értékelt, a tettes kifejezetten a DK-t akarta megtámadni. Az iroda kívülről a Demokratikus Koalíció logójával és arculati elemeivel van lefóliázva – jelezte. Barkóczi Balázs közölte, hogy a párt feljelentést tesz az ügyben.

„Ide vezet a végtelen uszítás és a kormányzati gyűlöletpolitika”

– mondta a szóvivő, és felszólította a Fideszt és a kormányt, hogy hagyjon fel az uszítással és a gyűlöletpolitikával, „mielőtt ennél nagyobb baj történik”.

Alkalmas lehet

Bakai-Nagy Zita, a DK újbudai alpolgármestere elmondta, hogy a helyszínelő rendőrök szerint egy olyan fegyverrel követhették el a támadást, amely nem minősül lőfegyvernek, de alkalmas lehet súlyos sérülés okozására vagy akár emberélet kioltására is. A hátramaradt golyókat a helyszínelők úgy vitték el, hogy alkalmas legyen DNS-vizsgálat elvégzésére is, így a DK bízik abban, hogy ez meg is megtörténik – tette hozzá.

A politikus hangsúlyozta, hogy az irodának otthont adó utca elején egy térfigyelő kamera is van, ezért annak felvételeit a rendőrség elemezni tudja.

Kapcsolódó hírek