„Narancsillatú borzocskáim!” – videón üzent Gyurcsány a vagyonát firtató fideszeseknek

Drámai hangvételű Facebook-videóban reagált Gyurcsány Ferenc arra, hogy a Fidesz vagyonnyilatkozattételi eljárást kezdeményez ellene, mivel a kormánypárt szerint a DK elnökének tisztáznia kell, hogy mire költötte a cégéből felvett 2 milliárdos osztalékát.

„Na, akkor narancsillatú borzocskáim! Napok óta arra vagytok kíváncsiak, hogy törvényesen megszerzett és leadózott jövedelmemből hogy éltem. Rendben van”

– kezdődik a zenei aláfestéssel megtámogatott videó, majd Gyurcsány azzal folytatja: „Csináljuk úgy, hogy a Fidesz pártelnöke, a mostani kormányfő is megmutatja, hogy hogyan tellett neki gyermekeit külföldön taníttatni, fizetni 5 millió forintos tandíjat Svájcban, hogyan tud elmenni labdarúgó-mérkőzésekre magánrepülőgéppel, és mi is megmutatjuk, hogyan élünk.”

Ezután a DK elnöke azzal folytatta, hogy pártja napokon belül benyújt egy törvényjavaslatot, mely a jövőben lehetővé tenné, hogy a képviselők családtagjaiknak a jövedelmi és vagyoni helyzete is nyilvános legyen, meg lehessen nézni, hogy „ebből hogyan éltek”.

Kapcsolódó hírek