Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Merkel nagyon megdicsérte Orbán gazdaságpolitikáját

Angela Merkel német kancellár (j) hivatalában fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Berlinben 2020. február 10-én.
Angela Merkel német kancellár (j) hivatalában fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Berlinben 2020. február 10-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Közös úton jár Németország és Magyarország, gazdaságuk nagyon szorosan összekapcsolódott – magyarázta Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben, az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélése előtt.

Angela Merkel kiemelte, hogy az európai csúcstalálkozókat leszámítva legutóbb 2019 augusztusában Sopronban, a határnyitás 30. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen találkozott Orbán Viktorral, ami jól mutatja azt a közös utat, amelyet a két ország a berlini fal leomlása óta megtett.

A gazdasági együttműködés is rendkívül szoros, és nemcsak Magyarországgal, hanem a visegrádi országcsoport egészével – tette hozzá a német kancellár a magyar kormányfő társaságában tett sajtónyilatkozatában. Kiemelte, hogy

a magyar gazdaság fejlődése „nagyon-nagyon pozitív”, ami az EU-nak is tulajdonítható.

Magyarország „okos beruházások” és gazdaságpolitika révén igen nehéz helyzetből indulva eljutott oda, hogy már nem a munkanélküliséggel kell küszködnie, hanem szakképzett munkaerőt kell találni a betöltendő állásokra – méltatta Angela Merkel a német gazdaság legkedvesebb gyarmatát.