Budapestet érintő repülőjáratokat töröltek a vihar miatt

Több Budapestet érintő repülőjáratot is törölni kellett hétfőn az Európa-szerte viharos időjárás miatt – közölte a Budapest Airport.

A Liszt Ferenc repteret üzemeltető cég közlése szerint már délelőtt tájékoztatták az utasokat, hogy a Nyugat- és Közép-Európa felett végigvonuló Ciara viharciklon miatt járattörlések és fennakadások várhatók a menetrendben.

Hétfőn ez 11 járatpárt (indulót és érkezőt) érint,

azonban a járattörléseket nem a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környezetében tapasztalható időjárás, hanem a célállomás repülőterének időjárása indokolja. Törölt járat esetén az utasokat arra kérik, hogy vegyék fel a kapcsolatot a légitársasággal.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyére másodfokú, a többi megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre a viharos szél veszélye miatt.

Kiemelt kép: A SkyCourt váró a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálján 2019. március 12-én. Az előtérben a magyar hátterű Wizz Air diszkont légitársaság repülőgépe, a háttérben az airBaltic lett légitársaság CS300 típusú gépe. (MTI/Koszticsák Szilárd)

Kapcsolódó hírek