Megrángattak egy szélsőjobbost az antifasiszták a becsületnapi megemlékezésen

Szélsőjobboldali szervezetek 2020. február 8-án a Városmajorban "Becsület napja" elnevezéssel azokra a katonákra és civilekre emlékeznek, akik Budapest 1945-ös ostrománál február 11-én megkíséreltek kitörni a szovjet csapatok által körülzárt budai Várból. A megemlékezést, amelyen mintegy ötszázan vettek részt, a Légió Hungária és a Hungarian Hammerskins nevű szervezetek rendezték. A megemlékezés ellen - ugyancsak mintegy ötszáz - antifasiszta tüntető tiltakozott.
Szélsőjobboldali szervezetek 2020. február 8-án a Városmajorban "Becsület napja" elnevezéssel azokra a katonákra és civilekre emlékeznek, akik Budapest 1945-ös ostrománál február 11-én megkíséreltek kitörni a szovjet csapatok által körülzárt budai Várból. A megemlékezést, amelyen mintegy ötszázan vettek részt, a Légió Hungária és a Hungarian Hammerskins nevű szervezetek rendezték. A megemlékezés ellen - ugyancsak mintegy ötszáz - antifasiszta tüntető tiltakozott. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Becsületnapi megemlékezést tartottak szombaton Budapesten a városmajorban a magyar szélsőjobbosok, közelükben pedig az antifasiszták tüntettek.

Az Index tudósítása szerint mindkét csoport kb. 4-500 fős lehetett, és nem is volt semmi gond egészen addig, mígnem három hobbináci valahogy az antifasiszták elé keveredett. Az egyik szélsőjobbost villámgyorsan meg is rángatták utóbbiak, egy sört is hozzávágtak, két társa eközben a rugalmas elszakadást gyakorolta:

https://index.indavideo.hu/video/Megrangattak_egy_szelsojobbost_az_antifasisztak_es_egy_sort_is_hozzavagtak

https://index.indavideo.hu/video/Egyre_kozelebb_kerulnek_az_antifasisztak_es_a_szelsojobbosok

Az antifasiszták „Hullarablók!” és „Nácik, nyilasok, takarodjatok” skandálással hallatták a hangjukat, egyszer a rendőröknek kellett visszatessékelni őket a helyükre.

https://index.indavideo.hu/video/A_rendorok_felszolitjak_az_antifasiszta_tuntetoket

Kapcsolódó hírek