Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Megrángattak egy szélsőjobbost az antifasiszták a becsületnapi megemlékezésen

Szélsőjobboldali szervezetek 2020. február 8-án a Városmajorban "Becsület napja" elnevezéssel azokra a katonákra és civilekre emlékeznek, akik Budapest 1945-ös ostrománál február 11-én megkíséreltek kitörni a szovjet csapatok által körülzárt budai Várból. A megemlékezést, amelyen mintegy ötszázan vettek részt, a Légió Hungária és a Hungarian Hammerskins nevű szervezetek rendezték. A megemlékezés ellen - ugyancsak mintegy ötszáz - antifasiszta tüntető tiltakozott.
Szélsőjobboldali szervezetek 2020. február 8-án a Városmajorban "Becsület napja" elnevezéssel azokra a katonákra és civilekre emlékeznek, akik Budapest 1945-ös ostrománál február 11-én megkíséreltek kitörni a szovjet csapatok által körülzárt budai Várból. A megemlékezést, amelyen mintegy ötszázan vettek részt, a Légió Hungária és a Hungarian Hammerskins nevű szervezetek rendezték. A megemlékezés ellen - ugyancsak mintegy ötszáz - antifasiszta tüntető tiltakozott. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Becsületnapi megemlékezést tartottak szombaton Budapesten a városmajorban a magyar szélsőjobbosok, közelükben pedig az antifasiszták tüntettek.

Az Index tudósítása szerint mindkét csoport kb. 4-500 fős lehetett, és nem is volt semmi gond egészen addig, mígnem három hobbináci valahogy az antifasiszták elé keveredett. Az egyik szélsőjobbost villámgyorsan meg is rángatták utóbbiak, egy sört is hozzávágtak, két társa eközben a rugalmas elszakadást gyakorolta:

Az antifasiszták „Hullarablók!” és „Nácik, nyilasok, takarodjatok” skandálással hallatták a hangjukat, egyszer a rendőröknek kellett visszatessékelni őket a helyükre.

Kapcsolódó friss hírek

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban