Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Álhírrel verhették át a déli határhoz csődített menekülteket

A Szerbiából, a vajdasági Szabadkáról indult migránsmenet tagjai a Kelebia-Tompa határátkelő szerbiai oldalán 2020. február 6-án.
A Szerbiából, a vajdasági Szabadkáról indult migránsmenet tagjai a Kelebia-Tompa határátkelő szerbiai oldalán 2020. február 6-án. Fotó: MTI/Molnár Edvárd

A vajdasági Szabadka közelében beszélgetett a Népszava olyan menekültekkel, akik csütörtökön a magyar határhoz vonultak, migránskaravánozásra késztetve a közmédiát.

A lapnak egy Aminaként bemutatkozó huszonéves damaszkuszi nő azt mondta,

azért mentek a határátkelőhöz, mert az előző napokban üzenetek kezdtek terjedni WhatsAppon arról, hogy a magyarok rövidesen megnyitják a határt.

Kiderült azonban, hogy átverés volt, mire odaértek a határhoz, abbamaradtak az üzenetek, és a demonstrációra buzdító Facebook-csoportok is megszűntek.

A Népszava megemlíti, Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter csütörtök késő este szégyenletesnek nevezte a Kelebia-Tompa közelében, hogy a magyar határ megnyitásáról készült hamisított felvételekkel és álhírekkel vezetik félre egyes csoportok a Szerbiában tartózkodó menekülteket, akik ezért indulnak el Magyarország felé.

A lap megkereste a szerb belügyminisztériumot, hogy kiderítse, kik vezették félre a menekülteket, indítottak-e vizsgálatot ennek kiderítésére, ám lapzártáig nem kaptak válaszokat.

Kapcsolódó friss hírek

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Rablógyilkosság Zalában, két ember ellen emeltek vádat