Nem tudott bemenni a mentő az utcába, meghalt egy beteg Tószegen

Még múlt hét kedden lett rosszul egy 62 éves férfi a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tószegen, és bár a mentősök azonnal a helyszínre indultak, másfél kilométerrel a cél előtt megtorpantak.

A hvg.hu cikke szerint a mentőautó egy benzinkútnál volt kénytelen várakozni, mert a falu külterületi, úgynevezett „hobbi” részére kapták a riasztást. Oda, ahová szinte járhatatlan út vezet, és ebből még több mint tíz utca nyílik. A lap megjegyzi, korábban már előfordult, hogy beleragadtak a mentők sárba, akkor órákig tartott, mire kiszabadították a járművet.

Úgy tudni, most egy terepjáró vitte be őket a beteghez, de így is 15 percig tartott az 1,5 kilométeres út.

Mire odaértek, a beteg meghalt.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-vezetője az eset kapcsán azt közölte, a halál okát szakértő vizsgálja. Azt nem tudta megmondani, hogy a késlekedésnek volt-e szerepe a tragédiában.

Gyuricza Miklós polgármester a hvg.hu-nak ugyanakkor arról beszélt: a kérdéses beteg az orvosi ellátást korábban többször visszautasította. Hozzátette, több alkalommal ment mentő, ami „pont az önkormányzat segítségével tudta a mentési feladatait ellátni”, ők küldték oda ugyanis a terepjárót. Szerinte a beteg halála független volt az utak állapotától.

A polgármester szerint az utak helyreállítása több tíz, ha nem százmillió forintba kerülne, erre viszont nincs pénze a településnek.

Kapcsolódó hírek