Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Egészségesnek érzik magukat a Vuhanból hazahozott magyarok

A Honvédelmi Minisztérium (HM) által közreadott képen a koronavírus-járvány sújtotta kínai Vuhanból hazatérő magyarok Budapestre érkeznek a Magyar Honvédség repülőgépével 2020. február 2-án.
A Honvédelmi Minisztérium (HM) által közreadott képen a koronavírus-járvány sújtotta kínai Vuhanból hazatérő magyarok Budapestre érkeznek a Magyar Honvédség repülőgépével 2020. február 2-án. Fotó: MTI/HM

Egészségesnek érzik magukat a kínai Vuhanból vasárnap hazatért magyarok, de a biztonság kedvéért fenntartják a rájuk vonatkozó kéthetes karantént – közölte az országos tisztifőorvos, Müller Cecília hétfőn a köztévén.

A hét magyar állampolgár francia segítséggel hagyta el Vuhant, Franciaországba repültek, onnan a Magyar Honvédség gépe hozta őket Budapestre. Érkezés után azonnal megvizsgálták őket, nem volt semmilyen fertőző betegségre utaló panaszuk. További vizsgálatoknak is alávetették őket, eredményük hétfőn készül el.

Magyarországon továbbra sincs koronavírusos beteg, de a hét, karanténban lévő magyaron még sok vizsgálatot kell elvégezni

– fogalmazott a tisztifőorvos. Beszélt arról is, hogy a koronavírus elleni védekezés érdekében felállított operatív törzs azoknak az állami szervezeteknek a tevékenységét hangolja össze, amelyek bármilyen módon érintettek a fertőzés és az esetleges behurcolást követő járvány megakadályozásában.

A szervezetek között folyamatos az információcsere, és rendszeres találkozókon is részt vesznek, hogy beszámoljanak az elvégzett és a még hátralévő feladatokról.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt