Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Leállíthatják a repülőjáratokat Kína és Magyarország között

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvívő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2020. január 30-án.
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvívő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2020. január 30-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

„Az elkövetkező napokban leállíthatják a Kína és Magyarország közötti repülőjáratokat”

– mondta Gulyás Gergely miniszter a csütörtöki Kormányinfón, ahol arról is beszélt, a napokban a határon megállítottak egy Prágából érkező, kínaiakat szállító buszt.

A hvg.hu tudósítása szerint a tárcavezető megjegyezte, a Kínából érkező árukkal kapcsolatban egyelőre nincs terv. Jelenleg gazdasági hatása nincs a vírusnak, de a turizmusra negatív hatással lehet – fűzte hozzá.

A koronavírus kapcsán több magyar egyetem is figyelmeztetést adott ki hallgatói és munkatársai számára, és korábban a gödi Samsung-gyárban is rendkívüli intézkedéseket vezettek be, egy fotó szerint pedig a céges buszt is már tetőtől talpig védőruhába öltöztetett sofőr vezeti.