Lefújták a budapesti „Kínai Tavaszünnepet” a koronavírus miatt

A Monori Center, a budapesti "kínai negyed".
A Monori Center, a budapesti "kínai negyed". Fotó: Facebook/Chinatown Budapest

A Facebookon jelentették be a budapesti „Kínai Tavaszünnep” Kulturális és Gasztro Fesztivál szervezői, hogy törölték a hétvégére tervezett ünnepséget az egyre fenyegetőbb koronavírus-helyzet miatt.

Tekintettel a Kínában jelen lévő járványügyi helyzetre, az összes kínai holdújévi fesztiválra szervezett ünnepséget törölték. Sok európai városban a helyi kínai közösségek ugyanígy döntöttek. Így a 2020 február 1-jén és 2-án, a Monori Center – Budapesti kínai negyed helyszínen szervezett, A 2020-as Negyedik Magyar “Kínai Tavaszünnep” Kulturális Fesztivált is elhalasztjuk, más időpontban kerül megrendezésre. Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük

– írták a közösségi oldalon a budapesti „kínai negyed” idei eseménye kapcsán.

Tisztelt Érdeklődők! Tekintettel a Kínában jelen lévő járványügyi helyzetre, az összes kínai holdújévi fesztiválra…

Posted by Chinatown Budapest on Monday, January 27, 2020

A vuhani koronavírus elképesztő ütemben terjed, a 444.hu legfrissebb cikke szerint Kínában már 2744 megbetegedést regisztráltak, országos szinten 80 felett járhat a halálos áldozatok száma. Csak vasárnap 15 életet követelt a kórokozó, az egyik ember a 25 milliós Sanghajban hunyt el, ahonnan ez volt az első eset, hogy fertőzést jelentettek.

A vírusról közben kiderült egy ijesztő tulajdonság: 10-14 nap a lappangási ideje, de ezen időszak alatt is fertőz.

Kapcsolódó hírek