Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Zarándokvonatokat indít a MÁV

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházügyekért felelős államtitkára beszél a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-START Zrt. sajtótájékoztatóján a Nyugati pályaudvar Királyi várótermében 2020. január 23-án.
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházügyekért felelős államtitkára beszél a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-START Zrt. sajtótájékoztatóján a Nyugati pályaudvar Királyi várótermében 2020. január 23-án. Fotó: MTI/Kovács Attila

Amikor lépten-nyomon késik, rohad le, vagy éppen tetvek színesítik a vasúti közlekedést, a mozdonyvezetők pedig magukra hagyják az utasokat, kitalálta a MÁV, hogy mivel kell most foglalkoznia: három zarándokvonatot indít egy utazási irodával közösen.

Májusban az erdélyi Csíksomlyóba, júniusban a lengyelországi, czestochowai pálos kegyhelyre, októberben pedig a bosznia-hercegovinai Medjugorjéba lehet majd a MÁV-val „zarándokolni”, erről a szervezők csütörtökön magyaráztak sajtótájékoztatón, Budapesten.

Veres András győri püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke arról beszélt: ezek a zarándoklatok egyszerre vallási és nemzeti, hazafias cselekedetek. A lelki feltöltődés mellett a Kárpát-medencében élő magyarok, illetve a magyar és más népek közötti barátság erősítését szolgálják.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pedig a trianoni békeszerződés megkötésének 100. évfordulójára utalva azt mesélte, ebben az évben különösen fontos a nemzeti összetartozást erősítő csíksomlyói zarándoklat.