Lemondott a részegen randalírozó szlovák környezetvédelmi miniszter

Solymos László, most már csak volt szlovák környezetvédelmi miniszter.
Solymos László, most már csak volt szlovák környezetvédelmi miniszter. Fotó: Facebook/Solymos László

Lemondott Solymos László szlovák környezetvédelmi miniszter csütörtökön, miután előző nap este részegen randalírozott egy pozsonyi kínai büfében, majd a rendőrök elő is állították.

A miniszter csütörtökön sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy távozik posztjáról.

„Ember vagyok és hibáztam”

– mondta Solymos, hozzátéve: magánéletében nehéz időszakot él át, ám kész vállalni a felelősséget a tetteiért és mindenkitől elnézést kér. Peter Pellegrini kormányfő a politikai kultúra gesztusának nevezte a miniszter lemondását.

Solymos, aki a Most-Híd szlovák-magyar vegyes párt minisztere, sajtóinformációk szerint egy másik férfival, állítólag a testvérével együtt vacsorázott, amikor szemtanúk szerint szóváltásba keveredtek, majd az őket csitítani próbáló éttermi alkalmazottal is konfliktusba kerültek.

A pluska.sk hírportál beszámolója szerint a randalírozók széttörték az étterem üvegajtaját. Megsérült az étterem egyik alkalmazottja is, őt mentővel vitték be az egyik pozsonyi kórházba. A híradások szerint a nyilvánvalóan ittas Solymos a kiérkező rendőröknek többször is azt kiabálta, hogy ő a környezetvédelmi miniszter és megpróbált kiszállni a rendőrautóból.

Kapcsolódó hírek