Bulvár

Gálvölgyi János rosszul lett az előadás előtt, nem tudott színpadra állni

Bulvár

Hadházy: Orbán Ráhel 13 millió forintos karórát és 1 milliós szoknyát viselt

Bűnügy

Rétközberencsi gyilkosság: rettenetes részletek derültek ki a 17 éves Tamás haláláról, megszólalt a család

Részegen randalírozott a szlovák környezetvédelmi miniszter, előállították

Pár órával korábban még arról írt, „a kultúra az, ami összeköt minket, magyarokat, éljünk bárhol is a világon”.

Solymos László szlovák környezetvédelmi miniszter.
Solymos László szlovák környezetvédelmi miniszter. Fotó: Facebook/Solymos László

Rendőrök előállították a szlovákiai kormány környezetvédelmi miniszterét, Sólymos Lászlót, aki részegen randalírozott egy pozsonyi étteremben – számolt be a pozsonyi média csütörtökön.

Solymos, aki a Most-Híd szlovák-magyar vegyes párt minisztere, sajtóinformációk szerint egy másik férfival, állítólag a testvérével együtt vacsorázott szerda este a Pozsony óvárosában lévő kínai étteremben.

Szemtanúk leírása szerint szóváltásba keveredtek, majd az őket csitítani próbáló éttermi alkalmazottakkal is konfliktusba kerültek.

A pluska.sk hírportál beszámolója szerint a randalírozók széttörték az étterem üvegajtaját. Megsérült az étterem egyik alkalmazottja is, őt mentővel vitték be az egyik pozsonyi kórházba. A híradások szerint nyilvánvalóan ittas Solymos a kiérkező rendőröknek többször is azt kiabálta, hogy ő a környezetvédelmi miniszter, és megpróbált kiszállni a rendőrautóból.

Az incidensre rövid közleményben a szlovák kormányhivatal is reagált. Eszerint Peter Pellegrini kormányfőt nyugtalanítják a történtek, beszélt az ügyről a környezetvédelmi miniszterrel, és magyarázatot kért a történtekre. Solymos jelezte, hogy a nap folyamán sajtóbejelentést tesz.

A politikus legutoljára tegnap, a magyar kultúra napján posztolt a Facebook-oldalán, azt írta:

„A kultúra az, ami összeköt minket, magyarokat, éljünk bárhol is a világon. Legyen ez Szlovákiában is így, és ne csak ma, a magyar kultúra napján.”

Nagy hagyománya van

Nem ez az első eset, hogy szlovákiai politikusok részegen balhéznak. Néhány éve például Mikulás Dzurinda volt kormányfő sérült meg, mert ittasan elesett. A legnagyobb visszhangot kiváltó eset Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt korábbi elnökének nevéhez fűződik: a politikus részegen lepisált egy pozsonyi étterem balkonjáról. Több parlamenti képviselőt és magasabb rangú tisztségviselőt is kaptak már ittas vezetésen, és ez volt az egyik oka annak is, hogy néhány éve megszüntették a parlamenti képviselők immunitásának a szabálysértésekre vonatkozó részét.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!