Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Világjárvány jöhet, összehívták a WHO vészbizottságát

Viharos sebességgel terjed a vuhan-koronavírus, melyről decemberben kezdtek érkezni az első hírek Kínából; cseppfertőzéssel terjed, tüdőgyulladáshoz hasonló tüneteket okoz, és egy denevérfajról mutálódott emberre.

A 24.hu cikke szerint a vírus Japánt, Dél-Koreát, Thaiföldet, a Fülöp-szigeteket, és az Egyesült Államokat is elérte, becslések szerint több mint ezer embert fertőzött meg, már halálos áldozatai is vannak. A SARS-koronavírus kistestvérének tartják, mely 2003-ban több mint 8000 embert fertőzött meg, és a világ 37 országába jutott el.

„Magyarország ilyen esetekben általában nem tartozik a közvetlenül érintett országok közé, de természetesen nem zárhatjuk ki, hogy hazánkba is eljut. Jelenleg nagyon nehéz bármit is jósolni”

– idézte a lap dr. Kemenesi Gábor virológust, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjának munkatársát, aki szerint világszerte, így Európában is elterjedhet a vírus.

A helyzetet bonyolítja, hogy január 25-én kezdődik a kínai holdújév, mely során rengeteg ember gyűlik össze, elképesztően jó körülményeket teremtve a vírusok terjedésének.

A témában január 22-én ülésezik az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vészbizottsága, amely kihirdetheti a „nemzetközi figyelmet érdemlő közegészségügyi vészhelyzetet”, ez logikus lépés lenne Kemenesi szerint, megjegyezve, a vészhelyzet miatt akár utazási korlátozások is életbe léphetnének.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten