–9 fok is lehet a jövő héten

Korcsolyázó a befagyott Tisza-tavon Abádszalók közelében 2020. január 12-én.
Korcsolyázó a befagyott Tisza-tavon Abádszalók közelében 2020. január 12-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Bár a jövő héten csapadék csak elszórtan várható, és a hét közepén ismét több lesz a napsütés, hidegre kell készülni. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint

helyenként akár mínusz 9 fokig is hűlhet a levegő

Hétfőn nem lesz érdemi csapadék. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1, napközben 0 és plusz 5 fok köz.ött alakul a hőmérséklet.

Kedden az ország nagy részén erősen felhős, párás, ködös idő lesz, csak néhol szakadozhat fel a felhőzet. Szitálás, ónos szitálás előfordulhat. A minimum hőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1, a maximum hőmérséklet nagyrészt mínusz 1 és plusz 3 fok között, a napos tájakon plusz 5 fok körül alakul.

A tartós, sűrű köd miatt hétfőre Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Kedden már 12 megyében lesz érvényben veszélyjelzés:

wdth20200119_1008+fog

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Szerdára virradóra ismét köd képződik, amely délig feloszlik, felszakadozik a felhőzet is, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Elsősorban északkeleten néhol kialakulhat hózápor. A szél megélénkül, helyenként megerősödik, a Bakony térségében este viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 9 és mínusz 3, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között valószínű.

Csütörtökön és pénteken többórás napsütésre és csapadékmentes időre lehet számítani. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. Csütörtökön a leghidegebb órákban mínusz 7 és 0, pénteken mínusz 9 és mínusz 4 fok között alakul a hőmérséklet. Csütörtökön napközben plusz 1 és 6, pénteken plusz 2 és 7 fok között alakulnak a maximumok.

Szombaton a nap második felében elszórtan előfordulhat gyenge eső. A minimum hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 1, a maximum hőmérséklet plusz 2 és 9 fok között valószínű.

Vasárnapra virradóra északon köd képződhet. Napközben főként délen helyenként előfordulhat eső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és 8 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

Kapcsolódó hírek