Novák Katalin Németországból is azt üzeni, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a magyar családpolitika iránt

Az Egyesült Államok és Olaszország után a németeket is megajándékozta Novák Katalin a magyar családpolitika rejtelmeivel, hogy aztán Berlinből is azt üzenhesse haza a közmédiával, Németországban is egyre nagyobb az érdeklődés iránta.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az MTI híre szerint vezető német politikusokkal tárgyalt és részt vett „A munkavállalás és a család összeegyeztethetősége mint a gazdaság és a politika közös feladata” című tanácskozáson, amelyet német ipari és kereskedelmi kamarák szövetségének (DIHK) közreműködésével szerveztek.

Novák nyilatkozata szerint a Németországot jellemző családpolitikával szemben „mi nem elvi vitákat folytatunk, hanem cselekszünk”, és

erősödik az érdeklődés ennek a politikának a gyakorlata iránt!

Azonban a kormányzat mellett számos további szereplő hozzájárulása is szükséges a „családbarát politikához”. Köztük vannak a gazdasági szereplők is, és „azt látjuk, hogy a gazdasági együttműködés Magyarország és Németország között remek” – magyarázta az államtitkár, hozzátéve: „azt szeretnénk, ha ezt az együttműködést minél erősebb politikai szövetség is támogatná”.

Kapcsolódó hírek