Államtitkár: egyre többen közelednek!

Kontrát Károly mindenkit megnyugtatott, hogy továbbra is „nagy a nyomás” a határokon.

Az év első két hete sok munkát adott a határokat védő rendőröknek és katonáknak, nagy a nyomás a határokon – mesélte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten.

Kontrát Károly szerint tavaly összesen több mint 17 200 migráns Magyarországra jutását akadályozták meg. Idén, az év első 12 napjában 1630 migráns próbálkozott eredménytelenül bejutni az ország területére. Összevetésül, hogy micsoda „bődületes” szám ez: 2017-ben a Fidesz-közeli off-shore cégek kötvénybiznisze 117 ezer unión kívüli polgárt szabadított Magyarországra.

Kontrát azonban most jobban aggódik: a Frontex – az EU határőrizeti szerve – az elmúlt napokban arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt egy évben megduplázódott a balkáni útvonalon tartózkodó migránsok száma. Jelenleg több mint 100 ezer migráns halad a balkáni útvonalon, egyre többen közelednek a magyar határhoz. A migránsok gyakran nagy csoportokban érkeznek, s különböző módokon próbálnak bejutni Magyarország területére: gyalog, vonaton, taxival, vízen, alagúton – sorolta az államtitkár.

Kapcsolódó hírek