Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Elfogták a kaposvári gyermekotthonban történt bántalmazás gyanúsítottjait

A 16 éves verekedő elfogása után.
A 16 éves verekedő elfogása után. Fotó: police.hu

Pénteken elfogta a rendőrség a kaposvári gyermekotthonban történt bántalmazás második gyanúsítottját is, miután korábban már a videózó társa is rendőrkézre került.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a most elfogott 16 éves fiatalt bűnügyi őrizetbe helyezték, és kezdeményezték letartóztatását. A gyanú szerint ő követte el a bántalmazást, míg társa készítette a bűncselekményről a felvételt.

A főkapitányság azt írta, hogy a kaposvári kapitányság súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoz, a nyomozók kihallgatták a sértettet és tanúkat is meghallgattak a gyermekotthonban. Jelezték, hogy miután a nyomozóhatóság tudomást szerzett az esetről, hivatalból, soron kívül büntetőeljárást rendelt el, és azonnal megkezdte az ügy körülményeinek vizsgálatát.

Vizsgálat indult a gyermekotthonban is

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma korábban azt közölte, hogy belső vizsgálatot indítottak a Zita Speciális Gyermekotthonban történt esettel összefüggésben.

A közleményben azt írták, hogy tájékoztatást kértek a megvert gyermek jelenlegi állapotáról és vizsgálat lefolytatására utasították az intézményt fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatóját. Hangsúlyozták: a gyermekvédelemben is zéró tolerancia érvényes a bántalmazással szemben.

A közösségi médiában megjelent videón az látható, hogy egy fiú a szobatársát üti és rúgja, a videó készítője pedig nevetve követi az eseményeket.