Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Szijjártó: nemzeti kincsünk a cirkuszművészet

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a 13. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál ünnepélyes megnyitóján a Fővárosi Nagycirkuszban 2020. január 8-án.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a 13. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál ünnepélyes megnyitóján a Fővárosi Nagycirkuszban 2020. január 8-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A magyar kulturális örökség nagyon fontos eleme a cirkuszművészet, hatalmas nemzeti kincsünk – magyarázta Szijjártó Péter, aki a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál megnyitóján azt is tudatta, az esemény a monte-carlói, a moszkvai és a latinai fesztiválok sorába emelkedett.

A most éppen a cirkuszművészetben nagyon járatos külgazdasági és külügyminiszter kiemelte: a magyarok számára büszkeség, hogy a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál immár huszonnégy éves hagyománnyal rendelkezik és idén tizenharmadik alkalommal látja vendégül a világ cirkuszművészeti elitjét.

Tűzzsonglőrök köszöntik a 13. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál zsűrijét és a fellépő művészeket az ünnepélyes megnyitón a Fővárosi Nagycirkusz előtt 2020. január 8-án.

Tűzzsonglőrök köszöntik a 13. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál zsűrijét és a fellépő művészeket az ünnepélyes megnyitón a Fővárosi Nagycirkusz előtt 2020. január 8-án.Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

„Magyarország nemcsak számos komoly tudóst és találmányt adott már a világnak, a cirkuszművészet világában is a legkülönlegesebbek közé tartozik. Elég csak a Richter családra gondolni, ahonnan Richter József lovas akrobata a közelmúltban Kossuth-díjat kapott”

– magyarázta a politikus.

Úgy tudja, a magyar cirkuszművészetet a komoly hagyományok mellett a folyamatos megújulás jellemzi. „A Lázár Ervin Program keretében az a célunk, hogy minden magyar általános iskolás évente legalább egyszer egy színházi vagy egy cirkuszi produkcióra eljusson” – emelte ki.

A Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál A és B versenyprogramját három-három alkalommal láthatja a közönség a következő napokban, a produkciókat nemzetközi zsűri értékeli és díjazza. A fesztiválra a szervezők tízezer vendéget várnak, a program részeként a Szépművészeti Múzeumban az UNESCO égisze alatt nemzetközi cirkuszművészeti konferenciát rendeznek, a Mezőgazdasági Múzeumban pedig az Európai Cirkuszok Szövetsége tart szakmai tanácskozást.

Szijjártó Péter Teqball-asztalt ajándékozott a NATO-nak

Szijjártó Bécsbe ment luxuscikkeket vásárolni, megkérdezték, nem fél-e a migránsoktól

264 millió forint közpénzbe került Szijjártó három repülőútja tavaly egy luxusgéppel

Menczer olyat posztolt a baloldali Magyar Péterről, hogy attól a női napszemüvege elindult a háborúba egy nadrágszíjjal

A Szuverenitásvédelmi Hivatalt is beveti a kormány Magyar Péter ellen, már ki is lettek röhögve

Saját egyházának tagjai jelentik fel Balog Zoltánt