Rabszolgát tartott egy férfi Kerekegyházán; masszíroznia, mosnia is kellett az ételért

Vádat emelt az ügyészség egy kerekegyházi férfi ellen, aki egyik ismerősét hónapokon keresztül félelemben tartotta és munkára kényszerítette, de masszíroznia is kellett fogvatartóját, aki egy sötét szobába zárta.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség keddi közlése szerint az 53 éves vádlott az alkalmi munkából élő, iskolázatlan, szintén kerekegyházi sértettet még 2017 áprilisában költöztette magához, jól fizető, tartós vályogverési munka ürügyével. A férfi lakhelyéül egy bedeszkázott ablakú, áram nélküli szobát jelölt ki, amely csak a vádlott által lakott helyiségből volt megközelíthető, éjszakára pedig ezt az ajtót is rázárta.

A vádlott a sértettet a csicskájának nevezte, egyedül nem engedte sehova, telefonját elvette, és csak az engedélyével, az ő jelenlétében telefonálhatott. Az ígért munka helyett a vádlott a sértettet erőszakkal és fenyegetéssel

saját maga masszírozására, mosásra, takarításra, mosogatásra, fűnyírásra, favágásra, kőműves munkákra kényszerítette,

amiért a sértett csak ételt és cigarettát kapott, fizetséget nem.

A vádlott a sértett megfélemlítésére a tanyaépületben és az autójában számszeríjat, kardot, bozótvágó kést, botot és csúzlit tartott. Megfenyegette, hogy ha szökni próbál, használni fogja a fegyvereket. Ez komoly félelmet keltett a sértettben, akit a vádlott napi szinten bántalmazott.

A sértett végül 2017 augusztusában elszökött a tanyáról és segítséget kért.

A büntetett előéletű vádlottat az ügyészség a kényszermunka súlyosabban minősülő bűntettével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság dönt.

Kapcsolódó hírek