Nagyon nyomnak a migránsok, megduplázzák a határvédelemben részt vevő katonák számát

Hétfőtől nem kevesebb, mint egyszáz katona fog járőrözni.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára (j) beszél, mellette Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokhelyettese a Bács-Kiskun megyei madarasi határvédelmi bázisnál tartott sajtótájékoztatón 2020. január 5-én.
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára (j) beszél, mellette Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokhelyettese a Bács-Kiskun megyei madarasi határvédelmi bázisnál tartott sajtótájékoztatón 2020. január 5-én. Fotó: MTI/Molnár Edvárd

Az „erősödő migrációs nyomásra” tekintettel megkétszerezik a határvédelemben részt vevő katonák számát – erről a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára magyarázott vasárnap a Bács-Kiskun megyei madarasi határvédelmi bázisnál.

Németh Szilárd azt mondta: a magyar határon egyre nagyobb a nyomás, 2018 decemberéhez képest csaknem tízszeresére – 3299-re – nőtt tavaly decemberben a határsértők száma.

A jelentések alapján további növekedésre számítanak, ezért több határvédelmi feladat várható. A nemzet pacalszakácsa hozzátette: a belügyminiszter kérésére úgy döntött a Magyar Honvédség parancsnoksága, hogy megkétszerezi a határvédelemben részt vevő katonák számát.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára (j3) és Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokhelyettese kezet fog a Bács-Kiskun megyei madarasi határvédelmi bázisnál tartott sajtótájékoztató előtt 2020. január 5-én.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára (j3) és Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokhelyettese kezet fog a Bács-Kiskun megyei madarasi határvédelmi bázisnál tartott sajtótájékoztató előtt 2020. január 5-én.

Németh Szilárd úgy tudja, a közel-keleti eseményekkel összefüggésben is az várható, hogy tovább növekszik a migránsok száma. Azok a terrorszervezetek, amelyek a nyugati világot megfenyegették, az ismert útvonalakon a bevándorlók közé vegyítve próbálnak katonákat eljuttatni Európába, hogy ott terrorcselekményeket hajtsanak végre. Mindezek indokolják, hogy megkétszerezzék a határvédelemben részt vevő katonák számát – tette hozzá.

Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokhelyettese elmondta, mit jelent a nagy emelés:

százra növelik a rendőrséggel közös járőrözésben részt vevő katonák számát, ami a kiszolgáló személyzettel együtt ötszáz embert jelent.

Kapcsolódó hírek