Belföld

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Baleset

Súlyos baleset az Esztergom Rallyn: nézők közé csapódott egy autó, legalább 4-en meghaltak, sok a sérült

4500 forint év végi juttatással szúrták ki egy mentős szemét, mérgében visszautalta

Harta ViktorHarta Viktor

A kollektív szerződésben rögzített egyszeri 37 240 forint helyett számos mentős mindössze néhány ezer forintot kapott idén év végén. A Népszava írta meg, hogy egyikük, mikor meglátta, hogy 4500 forinttal szúrták ki a szemét, dühében visszautalta a pénzt a mentőszolgálatnak.

A lap úgy tudja, az ügy előzménye az, hogy a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége megtámadta a 2016 végén kötött kollektív szerződést, főként azt kifogásolva, hogy nem vehettek részt a szerződéssel kapcsolatos tárgyalásokon, a Kúria pedig december 11-én hatályon kívül helyezte a kollektív szerződést.

Ezzel azonban több, fix összegű juttatás – munkaruha-mosatás, cipőhasználat és bankszámla-költség térítése – is odaveszett. Kármentésként az Országos Mentőszolgálat úgy döntött, az eddig költségtérítésként utalt juttatást kifizetik munkabérként.

Mivel azonban juttatás helyett munkabérként számfejtették az összeget, sokaktól nagyobb tételt vontak le, így fordulhatott elő, hogy különböző összegek érkeztek a számlákra, egyeseknek 2-3 ezer forint, másoknak a várt összeg fele.

Az Országos Mentőszolgálat a Népszavának elmondta, a Kúria döntésének időpontja miatt az idei év végi juttatásokat csak „hóközi kifizetésként” folyósíthatták, ez befolyásolta a levonások mértékét. Hozzátették, hogy a következő hónapban kompenzálják az érintetteket.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Felborult egy mentőautó Budapesten

Kirúgták a betegszállítót, aki mezítláb, egy köntösben hagyta magára Curtis anyját a lakása előtt

Ünnepelt az ország: verekedések, tűzesetek sérültjei és belgyógyászati rosszullétek mellett 206 részeg embert szállítottak kórházba

„De legalább kormányozni tudnak”: elérte a 110 milliárd forintot a kórházak adóssága

Tisztítószer került a Szentkirályi ásványvizébe, ezt a szériát hívta vissza a gyártó

Mérgezés miatt kórházba került egy kiskorú a Hűvösvölgyi Gyermekotthonból, halálos dózisú gyógyszert találtak a vérében