460 millió forintot osztogatott el az MNB karácsonyi jutalomként

A 24.hu értesülései szerint 757 „kiemelkedő teljesítményt nyújtó” munkavállalójának köszönte meg a helytállást karácsonyi jutalom formájában a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank,

460 millió forintot osztva szét.

A lap a jegybank tájékoztatása nyomán azt írta, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően részesítették jutalomban a munkatársakat, akiknek több mint 80 százaléka nem vezető beosztású személy. A jutalmakról a munkáltatói jogkör gyakorlója a szakterületek vezetőinek javaslata alapján döntöttek.

A 24.hu megjegyzi, az MNB által osztogatott jutalom összege az elmúlt években emelkedett:

2017-ben még „csak” 151 milliót osztogattak el, 2018-ban már 339 millió volt ez az összeg, de az idei ezen is túltesz.

Matolcsy a havi ötmilliós alapbére mellé nem kapott karácsonyi jutalmat, ahogy a jegybank alelnökei és a Monetáris Tanács tagjai sem.

A jegybank megnyugtatott mindenkit, hogy a jutalmat a gazdaságos működésből fakadó eredményből, nem pedig adófizetői pénzből fizette.

Kiemelt kép: Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke felszólal a jegybank 2017-es üzleti jelentése és beszámolója, valamint az annak elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslat együttes általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 18-án. (MTI/Soós Lajos)

Kapcsolódó hírek