Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Megölte magát a börtönben a férfi, aki fegyverrel szökött meg a Fővárosi Törvényszékről

Rendőrök helyszínelnek a XIV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél 2019. február 15-én, miután a helyszínen elfogták azt a férfit, aki az ítélethirdetést követően megszökött a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből.
Rendőrök helyszínelnek a XIV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél 2019. február 15-én, miután a helyszínen elfogták azt a férfit, aki az ítélethirdetést követően megszökött a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Öngyilkos lett a börtönben a rab, aki idén februárban fegyveres szökést hajtott végre a Fővárosi Törvényszékről, elfogása pedig lövöldözésbe torkollt – írja az Index.

Mint ismert, a 35 éves férfinak akkor sikerült elvennie egy őr fegyverét, majd túszul ejtette a biztonsági szolgálat munkatársát, ezután kiment az épületből, fegyverrel autót szerzett, menekülni kezdett, egy kereszteződésben viszont kiszállt a kocsiból, ekkor lőtték meg a rendőrök.

Az öngyilkosságról a BVOP most közleményben számolt be. E szerint a 35 éves fogvatartott december 18-án éjjel végzett magával. A büntetés-végrehajtási intézet személyzete a történteket követően azonnal megkezdte a segítségnyújtást, de ennek ellenére a fogvatartott életét már nem tudták megmenteni.

Az esettel kapcsolatban indított belső vizsgálat elsődleges megállapításai szerint a személyzetet felelősség nem terheli az öngyilkossággal kapcsolatban. A rendőrség a helyszíni szemle során az idegenkezűséget kizárta.

Ha te is úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged, hívd a 116-123 ingyenes lelki elsősegély számot és olvasd el ezt az oldalt! Ha másért aggódsz, itt találsz segítséget.