Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Kovács Zoltán felavatott egy erdőt, hogy arról majd a 2021-es vadászati világkiállítás jusson eszébe a gyerekeinknek

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, a 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos, Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. felügyelőbizottságának elnöke, Göbölös Péter, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. vezérigazgatója és Bors Richárd, az "Egy a Természettel" Non-profit Kft. szakmai igazgatója (j-b) felavatja a több száz éves kocsányos tölgy rönkjéből faragott emléktáblát a világkiállítás és a vadásztársaság mintegy nyolcezer csemetéből álló, egyhektáros emlékerdejének átadásán Kisszékelyen 2019. december 17-én.
Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, a 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos, Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. felügyelőbizottságának elnöke, Göbölös Péter, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. vezérigazgatója és Bors Richárd, az "Egy a Természettel" Non-profit Kft. szakmai igazgatója (j-b) felavatja a több száz éves kocsányos tölgy rönkjéből faragott emléktáblát a világkiállítás és a vadásztársaság mintegy nyolcezer csemetéből álló, egyhektáros emlékerdejének átadásán Kisszékelyen 2019. december 17-én. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

„Emlékerdőt” avatott Kisszékelyen Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára kedden.

Kovács Zoltán – aki a 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos – elmagyarázta: „erdőt az ültet, aki önmaga és a közössége szempontjából is felelősséggel gondolkodik a jövőjéről”. Erdőt azért ültetünk, hogy gyermekeink és utódaink élvezhessék annak hozományát, beleértve a fákat, az állatokat, és a tudást – mesélte, hogy aztán végül kibökje, az „emlékerdő” inkább azért kell, hogy a jövő évi, még le sem zajlott vadászati világkiállítás nagyszerűségét hirdesse.

Kovács emlékeztetett, a kormány egy több mint 550 hektáros fásítási programot indított Magyarországon, ami 86 települést érint. Minden állami erdőgazdaságot arra kérnek, hogy legyen partner egyhektárnyi emlékerdő ültetésében, ennek – mint mondta –, az a célja, hogy

a jövő generációi emlékezzenek majd a 2021-es és az 50 évvel korábbi nagy sikerű magyarországi vadászati világkiállításra.

Kovács Zoltán mindenkit megnyugtatott, mindent elkövetnek, hogy a következő generációk úgy emlékezhessenek a 2021-es kiállításra, mint egy nagyszerű programra, de egyúttal egy új hagyomány lefektetett sarokkövére, amelyet érdemes folytatni.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt