Nagy Ervin: Kocsis Máté egy „félnótás seggnyaló”, „képződmény”, „a főmérnöknek nyal”

Keményen visszaszólt a színházi életet kikezdő politikusoknak.

„Pöcegödörszerű képződmény a magyar politikai élet, amit én ámulva-bámulva nézek. Nagyon rossz a túlélőjének lenni”

– ilyen, és ehhez hasonló indulatokkal beszélt Nagy Ervin színművész az RTL Klub stábjának a Katona József Színházat ért kormányzati támadások és a színházi törvény módosítása kapcsán.

A riport ma este, a Házon kívül című műsorban lesz látható, ebből került fel most egy kétperces részlet a csatorna honlapjára. A színész úgy reagált a fideszes Kocsis Máté uszítására – aki egy Facebook-posztjában egyenesen „zaklatószínházakról” magyarázott –, hogy

„nagyon komoly indulatokat gerjeszt bennem egy-egy ilyen félnótás országgyűlési seggnyalónak a hozzászólása”.

Nagy Ervin, aki pont a jobboldaltól kapta a Jászai Mari-díját, arról is beszélt: „olyan embereket bélyegeznek meg, akik egyébként köztiszteletnek és közszeretetnek örvendenek”, és nem érti, hogy jön ahhoz, „egy ilyen Kocsis Máté-szerű képződmény”, „egy ilyen típusú csávó, azért, hogy a főmérnöknek fölfelé nyaljon… (hogy) emberekről bármit ki mer jelenteni, egyfajta politikai szituációban, amitől ő azt gondolja, hogy ebből valamifajta nyeresége lesz”.

A Katona József Színház színésze szerint öngyilkosság azt a kultúrát kicsinálni, ami nem csak a baloldalé, hanem a jobboldalé is.

„Szerintem nem volt jó ötlet rálépni a művészek bütykére. Nagyon rossz ötlet volt, mert ha a kreatív energiáinkat elkezdjük használni a politika ellen, akkor nagy szarban lesznek”

– hangzik el a ma este adásba kerülő riportban.

Kapcsolódó hírek