Megsérült egy nő a Mátyás-hegyi-barlangban, 26 ember, köztük orvosok érkeztek a helyszínre

A Magyar Barlangi Mentőszolgálat (BMSZ) által közreadott képen egy sérült nőt mentenek ki a  mentőszolgálat szakemberei a Mátyás-hegyi-barlangból 2019. december 10-én este.
A Magyar Barlangi Mentőszolgálat (BMSZ) által közreadott képen egy sérült nőt mentenek ki a mentőszolgálat szakemberei a Mátyás-hegyi-barlangból 2019. december 10-én este. Fotó: MTI/BMSZ/Kovács Márton

Megsérült egy 32 éves nő a Mátyás-hegyi-barlangban kedden este; a Magyar Barlangi Mentőszolgálat 26 emberrel, köztük orvosi teammel érkezett a helyszínre.

A barlangi mentőszolgálat közlése szerint a nő a bejárattól nagyjából 300 méterre, 30 méter mélységben sérült meg, egy speciális hordágyban egy óra alatt hozták a felszínre, ahol ellátták, majd a mentőszolgálat kórházba vitte.

A Magyar Barlangi Mentőszolgálat (BMSZ) által közreadott képen egy sérült nőt mentenek ki a mentőszolgálat szakemberei a Mátyás-hegyi-barlangból 2019. december 10-én este.

A Magyar Barlangi Mentőszolgálat (BMSZ) által közreadott képen egy sérült nőt mentenek ki a mentőszolgálat szakemberei a Mátyás-hegyi-barlangból 2019. december 10-én este.Fotó: MTI/BMSZ/Kovács Márton

A Mátyás-hegyi-barlang része a Pál-völgyi-barlangrendszernek, körülbelül 32 kilométer hosszával az ország leghosszabb barlangrendszere – írták. A barlang Pál-völgyi-barlang része mindenki számára látogatható, míg a Mátyás-hegyi-barlangban overálos túrák zajlanak.

A keddi balesetet a Magyar Karszt és Barlangkutató Társulat – Verocs- Mozgás és Élményterápiás Szakosztályának túráján történt. A szakosztály 20 éve mozgás-, látás-, hallássérült gyerekek túráztatását végzi a barlangban terápiás célból.

Kapcsolódó hírek