Zöld-foki migránst magyarított Orbán kedvenc focicsapata

Ianique dos Santos Tavares magyar állampolgár és Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere 2019. december 9-én.
Ianique dos Santos Tavares magyar állampolgár és Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere 2019. december 9-én. Fotó: okkfehervar.hu/Molnár Artúr

Letette hétfőn az állampolgársági esküt a MOL Fehérvár FC zöld-foki szigeteki labdarúgója, Ianique dos Santos Tavares, azaz Stopira. Orbán Viktor kedvenc fodbalcsapatának színes bőrű játékosa Cser-Palkovics András fideszes polgármester előtt mondta el magyarul az eskü szövegét.

Stopira az ünnepélyes pillanatokat követően kiemelte:

hét és fél éve érkezett Magyarországra és nagyon jól érzi magát az országban.

Mint mondta, Székesfehérvárt a második otthonának tekinti, s nagy boldogság számára, hogy mostantól magyar állampolgárként dolgozhat a fehérvári futballsikerekért.

A balhátvéd hangsúlyozta, hogy idén szeretné megnyerni mind a bajnokságot, mind a Magyar Kupát, ami klubtörténeti tett lenne, hiszen korábban a Fehérvárnak ez nem sikerült egy szezonon belül.

Cser-Palkovics András arról magyarázott, hogy sok olyan határon túli és külföldi sportoló van, aki hosszú éveket tölt el Fehérváron, ahol aztán otthonra is talál. Közéjük tartozik Stopira is, aki sokat tett a magyar és a fehérvári labdarúgásért.

Stopira a harmadik külföldi fehérvári játékos Loic Nego és a Vinícius Paulo után, aki magyar állampolgár lett.

Kapcsolódó hírek