Baleset

Nagy baleset a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető úton, teljes útlezárás

Belföld

Felcsútra megy Magyar Péter

Baleset

Halálos hajóbaleset Verőcénél: két holttestet megtaláltak, öt embert még keresnek

Kitiltották Oroszországot az olimpiáról és a focivébéről

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) hétfői döntése szerint a következő négy évben semmilyen rangos sporteseményeken nem vehetnek részt az orosz sportolók a laboreredmények manipulálása miatt – írja az Index a BBC nyomán.

A szervezet Lausanne-ban ma meghozott döntése értelmében így

Oroszország sportolói sem a jövő évi tokiói nyári olimpián, sem a 2022-es pekingi téli olimpián, sem a katari focivébén nem indulhatnak.

Az oroszok sok doppingvádat tagadnak, huszonegy napjuk van fellebbezni a WADA döntése ellen a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál, tehát még nem teljesen lefutott az ügy.

Az Index emlékeztet, az orosz doppingbotrány még 2014-ben, a szocsi olimpia idején pattant ki, ami miatt az orosz sportolók a 2016-os nyári, valamint a 2018-as téli olimpián sem szerepelhettek saját zászlajuk alatt. Mindössze néhány orosz mérettethette magát, igaz, csak semleges zászló alatt, külön engedéllyel. Úgy tudni, a következő években is ez várhat rájuk, ha a fellebbezést követő döntés is arra a megállapításra jut, hogy Putyinék szétcsalták, szétdoppingolták a korábbi versenyeket.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!