Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Megszólalt a Honvédkórház az összeomlott a fővárosi sürgősségi ellátásról

Elismerték, hogy 19 súlyos sérült ellátása miatt lemondták a végtagtöröttek fogadását.

Pénteken írta meg a Népszava, hogy összeomlott a fővárosi sürgősségi ellátás: 13 mentő várakozott egyszerre a Honvédkórház bejáratánál, mert nem tudták fogadni a végtagsérülteket.

A lap szerint a betegeket végül a Dél-Pesti Centrum Kórház Merényi telephelye, a Szent János és a Péterfy baleseti központja között osztották szét.

A Honvédkórházba időközben leszólhattak a minisztériumból, mert egy frusztrált hangvételű nyilatkozatban igyekeztek cáfolni a híreket, valamint megrendszabályozni a sajtót a kialakult helyzet miatt:

„Megkérjük a sajtóorgánumokat, hogy fejezzék be a Honvédkórház támadását és a felesleges pánikkeltést, mivel orvosaink és ápolóink folyamatosan, a nap 24 órájában mindent megtesznek a legsúlyosabb sérültek ellátásáért. Az intézményünkben jelenleg is 19 súlyos sérült ellátása folyik”

– kezdődik a kórház honlapján megjelentetett közlemény.

Úgy folytatják, az intézmény a „III. progresszivitási szintű” esetek ellátást ugyan nem mondta le, de a „II. progresszivitási szintű”, vagyis a más kórházak által is biztonsággal ellátható betegek fogadását egy időre valóban felfüggesztette, mivel 19 súlyos sérült várt ellátásra.

„A betegek biztonságát és az ellátáshoz való minél rövidebb időn belüli hozzáférését szem előtt tartva a kórházak közti feladatmegosztás fontos eszköz, és alapvető részét képezi az ellátásszervezésnek” – magyarázták el, hogy miért is nem akkora probléma ide-oda küldözgeti a betegeket.