Lerúgott egy hajléktalant a villamosról egy őrjöngő férfi, videóra vették

„Szerinted fog valaki melléd állni? Aki melléd áll, az vigyen haza”

– így kezdődik az az elkeserítő videó, melyet a 47-es villamos egyik utasa készített csütörtök reggel Budapesten.

Az utas a 444.hu-nak azt mondta, a hajléktalan büdös volt, többen is eltakarták az arcukat a szag miatt. Egy fiatalabb utas azonban fel is szólította, hogy szálljon le, a hajléktalan viszont nem akart leszállni, mire az önjelölt igazságosztó egyre agresszívebben kezdte gyalázni,

végül pedig, amikor megállt a jármű, egyszerűen lerúgta róla a férfit.

A 444.hu kereste a BKK-t, a cég azt közölte, a villamosvezető állítólag nem látta az incidenst. A 47-es villamos nincs bekamerázva, és bejelentés sem érkezett hozzájuk az esetről. Hogy mit lehet tenni ilyen esetben, arra a BKK azt mondta: az utasok közreműködése és a járművezető, esetleg az ott tartózkodó jegyellenőr vagy a rendőrség értesítése lehet a megoldás.

Hozzátették, sem a sofőrnek, sem az ellenőrnek nincs más, törvény által biztosított joga az utazási feltételeket be nem tartó utasokkal szembeni fellépésre, mint hogy felszólítja a jármű elhagyására, illetve intézkedést kérhet, ez esetben viszont meg kell várnia az arra jogosult személy helyszínre érkezését. A közlekedési társaság szerint ha a sofőr sem tud érdemben intézkedni és hatósági személy sincs jelen az esetnél, akkor az utasoknak érdemes értesítenie a rendőrséget.

Kapcsolódó hírek