Megszólalt a Fidesz a fidesz.hu „feltörése” kapcsán

Sikertelen volt a fidesz.hu elleni hétfői hackertámadás, a kormánypárt weboldalát terheléses támadás érte, de semmilyen adathoz nem sikerült hozzáférni – közölte a Fidesz két nappal az eset után.

Emlékezetes, a párt szerverének állítólagos feltöréséről a Pesti Srácok nevű propagandaoldal áriázott hétfőn, arról is magyarázva, hogy egy „vélhetően baloldali társaság” áll a dolog mögött.

A Fidesz ma viszont hangsúlyozta, a terheléses támadást indítók semmilyen adathoz nem fértek hozzá, levelezés pedig nem fut a honlapon keresztül.

Amennyiben bárki innen szerzett adatokra hivatkozik, az nyilvánvaló hamisítvány – írta a frakció, hozzátéve: a szükséges jogi lépéseket megteszik.

„A hamisított adatokat, leveleket tényként közzétevő sajtóorgánumokkal szemben is eljárást kezdeményezünk” – fogalmazott a Fidesz-frakció.

Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) és Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a Fidesz országos elnökségének tagja (b) a párt 31. születésnapi ünnepségén a Fidesz Lendvay utcai székházában 2019. március 30-án. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda)

Kapcsolódó hírek